Elektrisch gereedschap

Elektrisch gereedschap zorgt er al jaren voor dat we als mens sneller en beter klussen. Tijdens onze tests ontdekten we iets bijzonders. Elektrisch gereedschap met een accu is verre van nieuw, maar tegenwoordig zijn ook die gereedschappen beresterk.

230v Gereedschap

We beginnen met het elektrisch gereedschap op basis van een stekker. Dit zijn nog altijd dé krachtpatsers, maar we hebben er zo min mogelijk van gebruikt ;-).

PPS 7 S

De Bosch PPS 7 S Trekzaag / zaagtafel is dé zaagoplossing wanneer je echt precies gaat werken. De machine vreet zich moeiteloos door allerlei soorten hout heen en beschikt over een handige laser. Bovendien kunnen in alle richtingen verstekken worden gezaagd.

Meten

Meten is weten, de gouden regel voor de klusser. Ook hier worden de rolmaat en blokhaak steeds vaker vervangen. Er blijkt inmiddels heel veel, nuttig meetgereedschap te zijn.

PLR 50 C

De multitool onder de meetinstrumenten is toch wel de Bosch PLR 50 C. Dit handige meetapparaat kan via bluetooth de meetresultaten ook nog eens naar een smartphone versturen.

PLL 360 Set

Er was al een laserwaterpas en een kruislijnlaser. De PLL 360 Set combineert de twee functies. Of je nu waterpas gaat werken of alleen een strakke lijn op de muur nodig hebt, deze laser doet het voor je.

Draadloos gereedschap

Draadloos gereedschap blijkt steeds krachtiger, zo ervaren we met Bosch. Met een serie 18v gereedschappen lukte het ons klussen uit te voeren waar we voorheen 230v gereedschap voor moesten gebruiken. Een mooie prestatie.

Uneo Maxx

Een sterker verhaal om de kwaliteit van het 18v systeem van Bosch te bewijzen lijkt er niet te zijn. Deze draadloze schroef/boormachine boort moeiteloos in beton.

PST 18 LI Decoupeerzaag

Hoe sterk en snel kan een decoupeerzaag op accubasis zijn? Voor het fijne (en grove) zaagwerk verkozen we de Bosch PST 18 Li. Deze decoupeerzaag komt moeiteloos door 80mm hout heen, maar vreet ook 5mm dik staal. Prestaties die we niet van een draadloze oplossing hadden verwacht.

PAS 18 LI

Schoonmaken na het klussen. Daar ga je natuurlijk niet die fijne, superdeluxe kruimelzuiger voor in de rest van het huis bij gebruiken. De kans dat die aan bouwstof overlijdt is veel te groot. Dan gebruik je de Bosch PAS 18 LI. En ja, die kun je ook gewoon in de huiskamer gebruiken hoor ;-).

PRA MultiPower

Één radio voor alle accu’s. De Bosch PRA MultiPower kan letterlijk met alle Bosch accu’s overweg en dat is handig als je even zonder stroom zit.

IXO

De uitzondering op de regel. De Bosch IXO is wel draadloos, maar geen 18V tool. Hij is nauwelijks groter dan een 18V accu. De handige, kleine schroevendraaier laadt je op via dezelfde micro-USB aansluiting die je ook voor andere gadgets gebruikt. Bovendien is hij enorm veelzijdig door de vele accessoires die beschikbaar zijn.

Tuingereedschap

ART 26-18 LI Trimmer

Zelfs als je een robot hebt die het gras maait, is de kans groot dat je zo nu en dan de kantjes van het gazon moet bijwerken. Met de ART 26-18 LI gaat dit op een wel heel comfortabele manier. De trimmer werkt met het 18v systeem van Bosch waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met snoeren. Bovendien werkt de Bosch ART 26-18 LI trimmer met DuraBlade messen in plaats van irritant nylon draad.

AQT 45-14 X

Alle hogedrukspuit die alles kan en jaren mee moet kunnen. Dat was waar we naar zochten. Geen gezeur meer met slangen en zelfs de mogelijkheid om regenwater te gebruiken. De Bosch AQT 45-14 X innoveert!