Home Entertainment

Waar genieten we het eind van de dag het meest van? Entertainment. Of het nou om beeld of muziek gaat, het moet passen bij jou als gebruiker.

We kijken niet alleen naar de producten zelf, maar natuurlijk ook naar hoe deze zijn te bedienen en te integreren binnen jouw smart home.

TV Kijken

Platte TV’s zijn al lang de standaard en ‘smart’ lijkt ook alles behalve nieuw. Toch zien we nog steeds veel innovatie. Wat is de ideale TV voor nu en wat moet je in huis halen om optimaal te genieten?

Android TV

Als Google TV was Android op de TV alles behalve succesvol. Toch lieten, met name Chinese, mediaplayer bouwers zien dat Android zeker een toekomst heeft in het TV landschap. Inmiddels is Google bezig met de tweede ronde onder de naam Android TV, maar helaas hebben de meeste mediaplayer bouwers hier nog steeds geen toegang toe.

Wil je meer weten over Android TV, bezoek dan ook eens de speciale Android TV op Startpagina.nl.

Philips 55PUS8601

Android TV op grootformaat, dat is de Philips 55PUS8601. Een leuk detail aan deze TV is dat Philips apps uit de Google Play store en haar eigen app store aanbiedt. Hierdoor heb je een groter aanbod van apps. Bovendien kun je domotica apps op deze TV draaien om zo delen van het huis aan te sturen.

Epson TW6600W

De beste bioscoopervaring is voor mij nog altijd een 3D film, maar moderne TV’s kunnen niet meer met 3D overweg. De Epson EH-TW6600W projector heeft daar geen moeite mee. Bovendien komt deze uitvoering standaard met een Wireless kit. Je hoeft dus alleen een stroomkabel te trekken en dat brengt een hoop comfort tijdens het bouwen en verbouwen.

Mediaplayers

Jouw oude TV smart maken kan natuurlijk ook. Simpelweg door een mediaplayer toe te voegen. Hierin zijn een aantal mogelijkheden te vinden en ook hier zijn we weer kieskeurig geweest.

Minix Neo U1

Android is het beste alternatief voor Android TV. Minix is één van de pioniers op het gebied van Android mediaplayers en weet al jaren de beste ervaringen te bouwen. Zo ook met de Minix Neo U1.

Minix NGC-1

Wil je liever Windows 10 op de TV? Dat kan ook. De Minix NGC-1 blijkt al snel een zeer sterk alternatief voor de bekende Intel NUC.

Wireless Audio

Draadloso streamen in huis begint natuurlijk met bluetooth speakers. En als we die in het Innovatieve Huis plaatsen, moeten ze natuurlijk wel iets bijzonders met zich meebrengen.

Grohe Philips Aquatunes

Muziek in de akoestische nachtmerrie die de badkamer heet. Dat is en blijft een uitdaging. Er zijn tegenwoordig prachtige inbouwsystemen, maar dat wil nog niet zeggen dat je er prachtige muziek uit krijgt. Wil je op veilig spelen, dan neem je een systeem dat je achteraf gemakkelijk aan jouw badkamer toevoegt. Wij kozen voor de Aquatunes bluetooth speaker. Een product dat ontstaan is uit een samenwerking tussen Grohe en Philips. Sense + Simplicity in combinatie met Deutsche grundigkeit.

Multiroom Audio

Multiroom audio is niet meer weg te denken uit het moderne huishouden. Kies je voor een merk, dan moet je erbij blijven om optimaal te genieten en dan heb je een merk met toekomst nodig.

Raumfeld

Raumfeld komt uit Duitsland en is een relatief nieuwe speler op de markt. Het grote voordeel voor Raumfeld is dat het heeft kunnen bestuderen waar anderen de fout in zijn gegaan. Daarnaast komt de akoestiek van dezelfde ontwerpers die achter Teufel zitten. Dus geluidstechnisch zit het wel goed.

Alle Raumfeld speakers zijn met dezelfde app te bedienen. Deze app is beschikbaar op zowel Android als iOS.

Dat Raumfeld ruimdenkend is, zien we in de samenwerkingen. Zo zijn de speaker (ook als groep) direct te bedienen vanuit Spotify. Bovendien mogen we binnenkort ondersteuning voor Google’s Cast verwachten en dan kunnen alle Chromecast compatible apps de speakers aansturen.

Met ondersteuning van Google Cast is de Raumfeld speaker een ideale speaker in een smart home omgeving.

Raumfeld Expand

Raumfeld zal op het gemiddelde WiFi netwerk prima functioneren, maar soms is er teveel drukte. De Raumfeld Expand geeft jouw speakers een eigen netwerk om op te communiceren.

Raumfeld One S

Uiterst compact, dat is de One S. Ook al is deze multiroom speaker klein, hij beschikt toch over een vol geluid.

Raumfeld One M

Dit was onze kennismaking met Raumfeld en dezeOne M speaker laat anno 2016 nog steeds zien zijn tijd vooruit te zijn door constante updates van de software.

Raumfeld Sounddeck

Wil je een geluidsverbeteraar voor de TV, maar geen gerotzooi met een losse subwoofer binnen het interieur? Dan zou de Raumfeld Sounddeck maar zo een passende oplossing kunnen zijn.

Raumfeld Soundbar

Wil je een compacte geluidsverbeteraar, dan moet je juist voor een soundbar met losse subwoofer kiezen. Bovendien ligt het vermogen van de sub van de Raumfeld Soundbar een stuk hoger.