Gezond wonen

De basis van gezond wonen is ventileren en dan vooral bij nieuwbouw. Daarover lees je alles op onze pagina over ventileren en verwarmen.

Op deze pagina hebben we het vooral over een gezonde levensstijl. Van daadwerkelijk bewegen in huis tot en met ergonomisch werken.

Ergonomie

Een goede stoel, een goed bureau, de monitor op de juiste hoogte. Dit zijn allemaal regels die horen bij de ergonomische werkplek. Voor thuiswerkers zochten we de belangrijkste hulpmiddelen bij elkaar.

Ergotron WorkFit-TL

Zitten is het nieuwe roken, dus kunnen we het best staan achter ons bureau. Er zijn verschillende manieren om een toetsenbord, monitor en muis de lucht in te werken. Met de Ergotron gaat dit snel en is er volop ruimte om ook jouw andere gadgets de lucht in te werken.

Bewegen

Wanneer je kiest om ventilatoren te plaatsen, kies je ook voor lawaai, onderhoud, schoonmaakinspanningen en een bepaalde kwaliteit van de luchtstroom.

In mijn situatie heb ik erg jonge kinderen. Al kunnen die over het algemeen de vingers niet door de gril van een goede ventilator duwen, speelgoed gaat prima. Bovendien ben ik lui, dus ik wil niet al teveel hoeven schoonmaken. Bovendien wil ik als ZZP’er niet de hele dag in het lawaai hoeven werken.

Met deze wensen kom je al snel bij het merk Dyson uit. De van oorsprong stofzuigerfabrikant weet de laatste jaren de markt van de high-end ventilatoren te domineren. Bovendien is nu ook het eerste model met WiFi uitgekomen.

Technogym Myrun

De basis van bewegen is lopen. Iedere dag een half uurtje is al genoeg, maar meer is altijd beter. Het Nederlandse weer is niet altijd het beste loopweer en een sportschool zit lang niet altijd om de hoek. Vandaar wat we voor het Innovatieve huis kozen voor de TechnoGym MyRun. Een bijzonder slimme loopband met een bijbehorende app die jouw conditie in de gaten houdt.

eHealth

eHealth is een belangrijk onderwerp voor het innovatieve huis. Er is enorm veel in ontwikkeling, maar er is nog maar weinig echt verkrijgbaar. Natuurlijk schrijven we alleen over producten die je vandaag kunt krijgen.

Withings Aura

Nachtrust is van vitaal belang voor een goede gezondheid. Daarnaast wil je prettig gewekt worden. De Withings Aura regelt beiden. Via matjes houdt de Withings Aura de slaap in de gaten terwijl een wake-up light zorgt dat je rustig wordt gewekt.

Withings Blood Pressure Monitor

Met de Withings Blood Pressure Monitor meet je jouw bloeddruk. Gewoon draadloos. De resultaten worden bijgehouden in de bijbehorende app en kunnen worden doorgestuurd naar de huisarts.

Withings Body Cardio

Slimme weegschalen met BMI meting zijn niets nieuws. Withings voegde hier al hartslagdetectie aan toe en kan nu ook de kwaliteit van de bloedvaten meten met de Body Cardio weegschaal.

Withings Thermo

de Withings Thermo is dé thermostaat met een enorme gadgetfactor. Net als de tech uit Star Trek meet de thermo jouw temperatuur via de slaap. Handig, slim en schoon!