Keukenmachines

Van de bereiding van verse koffie tot het schillen en snijden van een appeltje. Keukenmachines maken het leven makkelijker, mits het apparaat slim gekozen is. Voor de inrichting van ons huis zijn we naar de slimste koop op zoek gegaan.

Kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan is een stukje luxe waar vrijwel iedere keukenbouwer nu mee stunt. Het aantal merken kokendwaterkranen is zo groot dat een enkele keukenleverancier het zelfs al aandurft het eigen merk op zo’n kraan te stansen.

Toch is het belangrijk om kwaliteit goed in het oog te houden. Een kokendwaterkraan moet immer veilig zijn voor kinderen en je moet zeker weten dat deze niet gaat lekken. Bovendien is goede isolatie van belang om het stroomverbruik laag te houden.

Click edit button to change this text.

Quooker Combi

Dan is de keuze voor het Rotterdamse Quooker al snel een logische. Niet alleen is Quooker de uitvinder van de kokendwaterkraan, diverse keukenverkopers hebben verklaard er de minste servicecalls op te krijgen. Betrouwbaar dus.

Luchtfiltering

Je hebt een aantal manieren om van de vieze lucht tijdens het koken af te komen. Je kunt deze via recirculatie passief filteren en terug de keuken in sturen. Je kunt ook de vieze lucht naar buiten sturen waar deze op muren en meubels kan neerslaan of op het ontluchtingskanaal van het huis aansluiten. Dat laatste is in moderne bouw ook al niet meer wenselijk.

Plasmamade

Wij vonden een sterk alternatief bij het Nederlandse PlasmaMade. De luchtfilters van het bedrijf filteren actief de lucht en zijn toepasbaar op alle vormen van afzuiging. Slim!

Koffiemachines

Het gemak van single serve koffie met een pad of een cupje, of toch iedere dag weer genieten van echt versgemalen bonen. Koffiedrinkers hebben allemaal hun voorkeur. Wij probeerden in iedere categorie de meest interessante optie te vinden.

Senseo Up

De eerste, serieuze oplossing om een enkele kop koffie te zetten, was de Senseo. Een prachtige samenwerking tussen Philips en DE. De Philips Senseo Up levert dezelfde, vertrouwde filterkoffie die we al jaren kennen, maar in een ultracompacte vorm en daarmee ideaal voor de kleine keuken.

Saeco Incanto

Onder Saeco weet Philips al jaren solide volautomaten te ontwikkelen. De Philips Saeco Incanto is de eerste in drie generaties die echt ween een duidelijk Italiaans design laat zien terwijl de kwaliteit van de koffie geweldig blijft.

Nespresso Aeroccino 3

Voor melkbereidingen is goed schuim een belangrijke basis. Heb je geen machine die dit zelf kan, kun je het beste een losse oplossing kopen. De Nespresso Aeroccino 3 bleek in onze tests tot nu toe de beste en meest stijlvolle manier om melk op te kloppen.

Mixers

De wereld van de mixers (keukenrobots in Vlaanderen) bestaat eigenlijk uit twee soorten. De (plastic) all-in-one machines waarbij je een berg accessoires krijgt en de authentieke metalen machines waarbij de aankoop van de machine slechts de start is. Na mijn ervaringen te hebben opgedaan met verschillende machines, is mijn keuze gevallen op het systeem van KitchenAid. Niet alleen door de stabiele bouw, maar ook de grote hoeveelheid accessoires.

KitchenAid Artisan 4,8L

De 4,8 Liter KitchenAid Artisan is een mixer met een sterke motor in de kop. Prima voor het kneden van pastadeeg, maar met de vele accessoires is de machine eigenlijk de motor van jouw keuken.

Artisan Foodprocessor

Schijfjes snijden, raspen en zelfs blokjes snijden. De Artisan Foodprocessor is de meest uitgebreide tool om de meest prachtige salades te snijden, maar ook aardappel dobbelsteentjes en taartvullingen.

Artisan Spiraalsnijder

Hij ziet er een beetje vreemd uit, dat geef ik meteen toe. Toch blijkt de Artisan Spiraalsnijder een prachtige vinding. Hij kan fantastisch lange spiralen en slierten snijden, maar ook het schillen van een appeltje is zo gedaan.

Artisan Pastapers

Iedere fabrikant van dit soort keukenmachines maakt automatische pastarollers, maar wat als je prachtige penne of macaroni op bord wilt? Dan heb je deArtisan Pastapers nodig. Leuk detail is dat bijna alle onderdelen in de pers zelf opgeborgen kunnen worden.

Artisan Roomijsmaker

Als je deeg kunt mixen, moet roomijs ook kunnen, toch? Om jouw roomijsmengsel in temperatuur flink omlaag te brengen ontwierp KitchenAid een compleet nieuwe kom. De Artisan Roomijsmakerbewaar je in de vriezer en is goed voor een kilo roomijs.

Artisan Cookprocessor

Meer dan mixen alleen, dat is de KitchenAid Artisan Cookprocessor. Één machine die niet alleen mixt en snijdt, maar ook kan verwarmen. Het bereiden van een complete maaltijd blijkt geen enkel probleem voor deze ene machine.

Andere apparaten

En dan blijken er nog veel apparaten die niet in een grote groep in te delen zijn, maar we zeker niet willen overslaan. Misschien is dit zelfs wel de leukste groep. Omdat er apparaten tussen zitten waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die wel enorme impact kunnen hebben op wat jij in jouw keuken doet.

Eco match Waterontharder

Gezond koken (maar ook fijn douchen) begint bij het water. Hard water heeft een andere smaak. Droogt anders op. Zet maar eens een kopje thee met hard water en met zacht water. Even lang laten trekken met eenzelfde zakje. Het één is donker, het andere niet. Al die extra kalk komt ook in jouw lichaam terecht. In de verf die je verdunt. In jouw wasgoed en in jouw apparaten. Om het goed te doen lijkt het alsof je flink moet investeren, maar de impact op ons huis was enorm.

Sodastream Power Black (of White)

Bubbeltjeswater, vers. Naar eigen smaak qua intensiteit. Dit is al jaren het idee achter de machines van Sodastream. Bovendien heeft het bedrijf een uitgebreide serie siropen om van dat frisse bubbeltjeswater frisdranken te maken. In onze review berekenden we zelfs dat het zelf maken van sprankelend water zeer goedkoop is. Voor ons geen voorraden Spa Rood meer. Met de Sodastream Power Black doen we het gewoon zelf.