Printen

Binnen het innovatieve huis beperkt printen zich al lang niet meer tot enkel het printen op papier. Het vormt nog wel steeds de basis van printen, maar er is meer om over na te denken.

Naast het zelf printen en drukken, bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om het te laten doen. Dit is vooral voor decoratie in huis erg leuk om te doen. Ook hier hebben we wat leuke diensten weten te verzamelen.

Printen op papier

Van blanco A4 tot het versnipperen van A3. Er is enorm veel te kiezen voor de levenscyclus van een stukje papier.

Epson ET-4500 Ecotank

In 2014 gooide Epson het roer om met haar Ecotank printers. Het verdienmodel werd niet meer gebaseerd op het verkopen van inkt, maar het verkopen van de printer zelf. De Epson Ecotank ET-4500 is zo’n printer die hierdoor duurder is in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Ideaal voor ZZP’ers en gezinnen met studerende kinderen.

Fellowes Saturn 3I

Wil je papieren buiten ophangen, of belangrijke printjes langer mee laten gaan, dan kun je ze lamineren. De Fellowes Saturn 3I blijkt daarbij een bijzonder flexibele machine die tot A3 formaat lamineert. Bovendien is de slanke machine gemakkelijk op te bergen.

Fellowes Powershred 73CI

Natuurlijk zamel je het oud papier in huis gescheiden in, maar wat als daar vertrouwelijke gegevens op staan. Misschien heb je het niet eens zelf geprint, maar gaat het om een brief die je hebt ontvangen. DeFellowes Powershred 73CI verandert documenten in kleine snippertjes. Je kunt de machine zelfs pasjes en CD’s voeren. Bovendien is hij zeer goed beveiligd. Ook tegen nieuwsgierige kinderhandjes.

3D Printen

Een 3D printer is in vele ogen echt nog een speeltje. Tijdens het bouwen en verbouwen van ons huis, bleek dit ‘speeltje’ onmisbaar. Voor diverse klussen leverde onderdelen uit de 3D printer een oplossing.

Dremel 3D Printer

Dremel kenden we altijd als gereedschapsmerk om materiaal weg te nemen. Met de Dremel 3D printer die sinds kort in Nederland te koop is, kun je eindelijk ook materiaal maken. De software van autodesk levert daarbij een prima gebruikservaring.

Decoreren en decoratief drukwerk

Het huis ‘eigen’ maken stopt niet bij meubels. Ook de muren en zelfs de plafonds dragen bij aan de sfeer. Zelfs in Nederland worden enorm veel producten ontwikkeld om het huis te decoreren. Dit zijn de beste ideeën die wij hebben toegepast.

Amazona Krijtverf

Krijtverf zelf is niet heel uniek. Die van Amazona wel. Niet alleen heeft die de bekende ultramatte uitstraling, maar hij blijkt ook nog eens buitengewoon geschikt voor wanneer je kinderen hebt. Zo blijkt de verf totaal geen schadelijke stoffen te bevatten en zijn vlekken met een natte doek te verwijderen. Daarnaast dekt de Amazona Krijtverf bij ons in één keer en kun je creatief worden met structuren.

Bloxit

Uit het Nederlandse Dinxperlo komt het bijzondere Bloxit. Een houten plaat om op de muur te bevestigen waar je met groot gemak ‘bloxen’ met foto’s op schuift. Hierdoor kun je steeds een deel van de foto’s verwisselen.