Strijken

Ook strijken kan draadloos. In 2012 introduceerde Tefal al de Freemove 9910. Natuurlijk is het kunstje dat dit stoomstrijkijzer in de houder op temperatuur wordt gebracht en dat je hem daar steeds in terugzet. Net als de allereerste strijkijzers die op de kachel werden voorverwarmd. Back to basics anno 2012 dus.

Stofzuigen

Innovatief stofzuigen kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor een robot die regelmaat biedt en niet overal bij kan, of een draadloze oplossing die nog steeds om beweging en regelmaat vraagt.

Wil je innovatief stofzuigen, moet je het beide doen. De robot voor het dagelijks bijhouden van de verdieping en de draadloze stofzuiger voor de ongelukjes en de plekjes waar de robot niet bij kan.

Draadloos stofzuigen

De eerste goede draadloze stofzuiger kwam van Dyson. Het was eigenlijk een kruimelzuiger met een lange steel. Innovatief, maar nog niet heel productief.

Afgelopen jaar introduceerde Dyson de krachtige en stille V6 motor. Op basis daarvan bouwde Dyson draadloze stofzuigers die echt binnen ons idee van innovatief wonen passen.

Dyson V6 Mattress

Hoeveel rotzooi komt er uit jouw matras? Tijdens het schrijven van de review van de Dyson V6 mattresskwam ik er achter hoe smerig mijn matras was…

Dyson V6 Fluffy

De V6 voor harde vloeren, dat is de Dyson V6 Fluffy. Het is verbazingwekkend hoe effectief het matje van deze borstel vuil als bloem van de vloer weet te zuigen.

Dyson V6 Total Clean

 

Wil je een totaaloplossing voor snoerloos stofzuigen, dan biedt Dyson dit. Wanneer je de Dyson V6 Total Clean koopt, krijg je letterlijk iedere accessoire. Inclusief de drie gemotoriseerde borstelkoppen. Met deze set krijg je dus alle mogelijkheden van alle V6 uitvoeringen.

Bouwstof

En dan sta je te klussen. Je schuurt de muren, zaagt een plankje, misschien een tegel. Je krijgt te maken met bouwstof en dan moet je toch een beetje uitkijken. Vooral stof van steensoorten is erg fijn. Niet alle stofzuigers kunnen dit goed filteren waardoor het in de motor terecht kan komen waar de lagers stuklopen. En dan heb je een heel groot probleem. Ga je klussen, gebruik dan stofzuigers die zijn gemaakt om gebruikt te worden bij het klussen. Wij vonden een aantal zeer geschikte modellen.

Bosch PAS 18 LI

De PAS 18 LI van Bosch maakt deel uit van de draadloze 18v lijn van Bosch. Deze accuhandstofzuiger wordt aangedreven door de accu en de syneon chip techniek van Bosch en kan prima met bouwstof overweg.

Bosch PAS 12-27 F Alleszuiger

De koning onder de klusstofzuigers blijkt de Bosch PAS 12-27 F Alleszuiger. Deze stofzuiger kan stof en vocht opzuigen. Daarnaast bevat hij een aansluiting voor elektrisch gereedschap en kan hij geactiveerd worden op het moment dat het gereedschap actief wordt. Dat bespaart energie en herrie.

Robots in huis

Het innovatieve huishouden maakt natuurlijk gebruik van robots binnen en buiten. Begon het ooit voorzichtig met robots die konden stofzuigen, is de robotrevolutie nu lekker op gang aan het komen.

Robotstofzuigers

In de media worden ze vaak afgemaakt. Ze komen niet door extreem hoogpolig tapijt en ook kabels vreten ze op. Zorg je dat jouw huis vrij is van loshangende kabels (denk ook aan de kerstboom) en ga je geen gekke tapijten leggen, is de robotstofzuiger je beste vriend.

iRobot Roomba 770

iRobot maakt vooral stofzuigerrobots die navigeren door de omgeving af te tasten en dat maakt ze verrassend effectief. De iRobot Roomba 770 behoort inmiddels tot de klassiekers, maar doet nog steeds haar dagelijkse rondjes.

iRobot Roomba 980

Wil je optimale controle over jouw robot stofzuiger, dan heeft de iRobot Roomba 980 het beste verhaal. deze robot is voorzien van WiFi en daarmee klaar voor de toekomst.

iRobot Braava

Wanneer je harde vloeren hebt is het iedere keer weer genieten van de glans als je er even met een mop overheen bent geweest. De iRobot Braava heeft geen enkele moeite om de vloer droog en nat te dweilen.

Robotgrasmaaiers

Ook buitenshuis is de robot populair, maar dan vooral om het gras te maaien. Belangrijk bij aanschaf van een robotgrasmaaier is de beveiliging. De meeste, moderne machines zijn voorzien van een unieke pincode waardoor diefstal niet interessant is.

Robomow RC304

De Robomow RC304 is dan wel het kleinste model van Robomow, hij heeft geen enkele moeite met de 70 vierkante meter gras die bij ons innovatieve huis onderhouden moet worden.