Ventilatie

We isoleren onze huizen dan wel om op stookkosten te besparen, ventileren is enorm belangrijk om te zorgen dat je voldoende zuurstof binnen krijgt. Daarnaast zijn er de nodige zaken in huis die de lucht verontreinigen. Denk aan koken, maar ook aan stofzuigen.

Mechanische ventilatie

Ons innovatieve huis beschikt over simpele, mechanische, ventilatie. Door lucht in huis af te zuigen ontstaat een lage luchtdruk in huis en daardoor zuigt het huis lucht aan via de ventilatieroosters. Maar wat kun je nog meer doen om de luchtkwaliteit te borgen? Natuurlijk hebben we daar wat slimme producten voor gevonden.

Click edit button to change this text.

Ventileren

Wanneer je kiest om ventilatoren te plaatsen, kies je ook voor lawaai, onderhoud, schoonmaakinspanningen en een bepaalde kwaliteit van de luchtstroom.

In mijn situatie heb ik erg jonge kinderen. Al kunnen die over het algemeen de vingers niet door de gril van een goede ventilator duwen, speelgoed gaat prima. Bovendien ben ik lui, dus ik wil niet al teveel hoeven schoonmaken. Bovendien wil ik als ZZP’er niet de hele dag in het lawaai hoeven werken.

Met deze wensen kom je al snel bij het merk Dyson uit. De van oorsprong stofzuigerfabrikant weet de laatste jaren de markt van de high-end ventilatoren te domineren. Bovendien is nu ook het eerste model met WiFi uitgekomen.

Wil je stille, veilige en gemakkelijk te reinigen ventilatie, kom je al snel bij de Air Multiplier serie van Dyson. Deze kent tafelmodellen als de Dyson Cool AM01 en Dyson Cool AM06, maar ook hogere modellen zoals de Dyson Cool AM07.

Ook hier speelt luchtdruk een belangrijke rol. Een lagedrukgebied achter de ring van de ventilatoren zorgt ervoor dat deze nog meer lucht aanzuigt en uitblaast.

Click edit button to change this text.

Dyson Humidifier AM10

In de winter is de lucht in huis erg droog. Dit komt mede door de verwarming die deze droogstookt. Vooral wanneer je verkouden bent kan dit zeer vervelend zijn.

Met de Humidifier AM10 voegt Dyson het nodige vocht toe, maar niet voor het vocht eerst antibacterieel te bewerken.

Dyson Pure Cool Link

Ventileren en de lucht reinigen, maar ook aanstuurbaar via WiFi. Met de Pure Cool Link zet Dyson niet alleen een belangrijke stap naar schonere lucht in huis, maar ook een belangrijke stap richting domotica.

Verwarmen

Milieutechnisch is stadsverwarming een perfecte gedachte. We stoken onze huizen op met de restwarmte uit de industrie… maar daar hebben we hartje zomer helemaal niets aan. In de winter moet de industrie flink werken om ons wel in onze behoeften te voorzien. Het meest vervelende? Je zit aan één aanbieder vast. Stookkosten kunnen dan nogal oplopen. Vandaar dat we op zoek gingen naar innovatieve alternatieven om de winter door te komen.

Dyson Hot+Cool AM09

Met de Dyson AM09 hebben we meteen een hybride oplossing tussen ventileren en verwarmen.

In tegenstelling tot de eerste generatie heeft deDyson Hot+Cool AM09 ook nog eens Jet Focus aan boord om de warmte beter te richten.