Één van de merken waar we met het innovatieve huis mee samenwerken is Bosch. Wij hebben Bosch geselecteerd op basis van innovativiteit als het gaat om 18v gereedschappen. Hoewel we nog druk aan het klussen en testen zijn, wil ik toch alvast iets vertellen over de ervaring.

Daarbij wil ik vooral even inzoomen op de Uneo Maxx van Bosch. Dit is een schroef/booroplossing op basis van 18v accu’s. De schroef/boormachine is vooruitstrevend met haar SDS boor- en schroefbittenhouder, maar dat alleen is niet genoeg. Als een draadloze boormachine mijn Bosch boormachine met draad gaat vervangen, moet deze vooral ook sterk zijn.

Een klopboorfunctie alleen is dan lang niet genoeg. Hij moet in staat zijn om zichzelf in gegoten beton te vreten. Opvallend detail? Dit blijkt helemaal geen probleem voor de Uneo Maxx. Voor mij persoonlijk was dit een enorme eye-opener.

Hoewel ik eerder al eens een test deed van een 18v tool, en ook ander draadloos gereedschap heb, heb ik nooit een serie gereedschappen in bezit gehad die dezelfde accu konden gebruiken. Van de klusradio tot aan de decoupeerzaag en de bladblazer. Één sterke accu die op conditie blijft door deze met alle tools te gebruiken. Dat werkt zeer prettig. Kijk ik ook nog naar de investering, dan zie ik een enorme kostenbesparing op elektrisch gereedschap. Hoewel niet iedere bouwmarkt de gereedschappen met en zonder accu aanbiedt, zijn deze wel altijd te bestellen. En daar bespaar je simpelweg geld.

In mijn persoonlijke praktijk merk ik dat je met twee accu’s genoeg hebt als je met één persoon aan het klussen bent. Één van de accu’s kan altijd laden. Ben je met twee personen aan het klussen, dan is het toch wel heel wenselijk om met drie accu’s te werken.

Wil je meer weten over de Bosch gereedschappen die we hebben gebruikt, check dan de elektrisch gereedschapspagina.