Audio Video

Deze pagina gaat over het entertainment in Het Innovatieve Huis. Dit komt natuurlijk voort uit beeld en geluid. Vandaar dat we die opties op deze pagina samenvatten.

Van Android TV tot draaadloze projector en multi-room audio.

TV kijken

To curve or not to curve. Curved TV’s zijn hot en in mijn visie compleet zinloos. De visie dat een curved display een natuurgetrouw plaatje oplevert klopt alleen als je precies op het juiste punt voor de TV zit. En dat doe je niet. Zeker niet als je niet alleen bent. Dan is een curved TV een compleet zinloze aankoop.

Philips 55OUS8601 Android TV

Aan het einde van je werkdag wil je gewoon lekker voor de TV tot rust komen. Wij kozen in Het Innovatieve Huis voor de Philips 55OUS8601 Android TV. Het voordeel van Android TV is natuurlijk de overdaad aan beschikbare apps om nog meer TV te kunnen kijken, maar ook om te gamen. Met een bluetooth controller kom je al heel ver.

Bovendien zorgt Android TV voor de nodige mogelijkheden om de TV in je smart home te integreren. Zo kun je de ambilight ervaring moeiteloos uitbereigen naar jouw Philips Hue verlichting, maar kun je ook via apps als Plex gemakkelijk content vanaf een NAS afspelen.

De Philips 55OUS8601 Android TV is verder een TV die niet alleen volledige ondersteuning voor 4K TV biedt, maar ook voor HDR. Moth Eye zorgt ervoor dat je weinig tot geen last van reflecties hebt.

Lees de review.

Vogel’s Soundmount Nest 8365

Innovatief, dat is de Vogel’s Soundmount Nest 8365. Dit is de eerste muurbeugel voor TV’s ter wereld waarbij de soundbar geïntegreerd is. Hierdoor hangt hij veel strakker onder het scherm.  Zo strak dat je niet bij de knoppen op de soundmount kan komen. Oepsie. Geen zorgen. Er is een uitgebreide afstandsbediening en ondersteuning voor HDMI-CEC. Dat laatste zorgt ervoor dat je de soundbar via de TV afstandsbediening aanstuurt. En dan gebruik je de rest van de bedieningsmogelijkheden helemaal niet meer.

Mooie bonus is de subwoofer die erbij zit. Deze wordt draadloos aangestuurd en is meteen gekoppeld. Handig.

Lees de review.

Vogel’s Wall 2145

Voor kleine TV’s is de Vogel’s Wall 2145 een hele goede optie om deze op te hangen. Zo ook bij onze 37 inch flatscreen. Door het geringe gewicht zijn er weinig gaten nodig en kan de beugel lekker compact worden gemaakt. Toch is de TV te kantelen en te draaien.

Lees de review.

Epson EH-TW6000W

Smart beamers zijn draadloze beamers. Alleen een stroomkabeltje trekken en meer niet. Dit is precies wat we voor elkaar kregen met de Epson EH-TW6000W.

De projector komt met een draadloze zender die je tussen de HDMI bron en de TV plaatst. Hierdoor onderschep je het HDMI signaal en stuur je dit naar de projector terwijl het audiosignaal gewoon door kan naar de surround speakerset. Handig!

Daarnaast levert de Epson EH-TW6000W een behoorlijk krachtig beeld op. Diepe contrasten op een Full HD resolutie en ondersteuning voor 3D.

Lees de review.

Vogel’s PPC 1540 Projector Mount

De Epson projector hangt natuurlijk aan het plafond zodat we deze niet hoeven te verplaatsen. Omdat we hoge plafonds hebben, hebben we gekozen voor de Vogel’s PPC 1540 Projector Mount als mount.

Deze mount bevat drie bevestigingspunten voor de projector en is in hoogte verstelbaar. Bovendien is de mount in verschillende richtingen te kantelen om het beeld van de projector recht te zetten. Tenslotte zit er nog kabelgeleiding in om de stroomkabel mooi weg te werken tot aan het plafond.

Lees de review.

Multi-Room Audio

In multi-room audio en smart home is Sonos de absolute hit. Sonos is de eerste die echt een API aanbiedt voor andere partijen om de speakers mee aan te sturen. Toch kiezen we niet voor Sonos. We kiezen voor Raumfeld. De Duitse speakerbouwer, die onderdeel is van Teufel, zet voor ons een veel beter geluid neer. Bovendien is er ondersteuning voor Google Cast, dus die smart home integraties komen wel goed.

Raumfeld One S

De Raumfeld One S is de tegenhanger van de Sonos PLAY:1. Het grote verschil zit hem niet alleen in het geluid, maar ook de bediening. Raumfeld levert haar kleinste speaker al met voorkeuzetoetsen.

De afwerking van de speaker is erg netjes en ligt in lijn met dat van de Raumfeld Soundbar en Sounddeck. Wij hebben de speaker in de keuken gezet. Nouja, twee ervan als stereopaar en dan heb je een wel heel strak geluid.

Lees de review.

Raumfeld One M

De beats op kantoor komen van de middenklasser in de One range. De Raumfeld One M ligt ergens tussen de Sonos PLAY:3 en de PLAY:5 qua vermogen. Ook hier zijn weer sneltoetsen te vinden om favoriete streams direct te starten. De volumeknop is lekker toegankelijk en de bass is echt heerlijk om naar te luisteren.

Lees de review.

Raumfeld Sounddeck

Stevig geluid van onder je TV. Raumfeld was één van de eerste merken die een milti-room soundplate aanbood in de vorm van de Raumfeld Sounddeck. Een speciale opstelling met twee subwoofers in de Sounddeck zelf zorgen ervoor dat je geen externe subwoofer nodig hebt.

Lees de review.

Raumfeld Connector

Zelf bepalen hoe het geluid van jouw Raumfeld multi-room beleving klinkt? De Raumfeld Connector verbindt een bestaande versterker met speakers aan het multiroom netwerk. Dit kan zowel analoog als digitaal.

Daarnaast heeft de Raumfeld Connector ook een ingang. Het is dus mogelijk om analoog geluid over jouw netwerk te verspreiden. Bijvoorbeeld vanaf jouw computer. Je kunt hem ook van een dikke externe harddrive voorzien om als muziekserver voor het Raumfeld netwerk te dienen. Veel mogelijkheden dus.

Lees de review.

Audio

Grohe Philips Aquatunes

De badkamer blijft qua akoestiek een nachtmerry, dus investeren in hele dure speakers zal niet altijd positief uitpakken. Daarom kun je beter in iets investeren dat gewoon prima werkt. In ons geval de Grohe Philips Aquatunes. Een handige speaker die rechtstreekt op de douchestang gemonteerd kan worden. Natuurlijk van onze Grohe douche in Het Innovatieve Huis.

Lees de review.