De Buitenkeuken

De echte man kookt buiten. Trouwens, die kookt niet. Die grillt. Of rookt. Of doet iets totaal anders. Maar iedere keer dat de echte man buiten kookt, smaakt het weer iets beter.

Barbecue van het jaar 2017

Een samenwerking tussen de redacties van GadgetGear.nl en JustForKoks.nl leverde in 2017 een prachtig overzicht op van innovaties voor iedereen die buiten kookt. Omdat die ideale buitenkeuken voor iedereen totaal anders is, staan hier de winnaars in de verschillende categorieën vermeld. 

Beste Buitenkeuken: Campingaz EXS Classic 4B

De beste volledige buitenkeuken is de Campingaz EXS Classic 4B geworden. Dit heeft vooral te maken met de modulaire insteek waarmee deze buitenkeuken is ontwikkeld. Daarnaast is er zeer veel aandacht voor het gemak om de Campingaz EXS Classic 4B schoon te maken. Een logische winnaar.

Lees de review.

Beste Portable: Cobb Premier

De Cobb scoort al jaren goed onder de outdoor liefhebbers. Onze Bas ging met de Cobb Premier aan de haal en kon bevestigen dat dit enthousiasme terrecht was. De grote hoeveelheid accessoires in combinatie met een erg slim en simpel systeem bevielen goed.

Lees de review.

Beste Electrisch: Weber Q1400

De Weber Q1400 is onderhand een icoon onder de elektrische BBQ’s. Misschien wel de enige die echt werkt. Een stevige grill, goede afvoer van vleessappen en voldoende hitte. Ideaal voor op het balkon dus.

Lees de review.

Beste Kamado: Takumi

Een Japanse naam uit Nederland, dat is de Takumi. Het is een buitengewoon net afgewerkte kamado die met alle accessoires wordt geleverd. Het is een juweeltje voor inde tuin waar ik nog steeds met plezier mijn ribstukken en pizza’s op klaarmaak.

Lees de review.

Beste Professional: Hendi Greenfire

Hendi levert de beste barbecue voor de pro’s. Voor de horeca bazen. Voor iedereen die serieuze volumes op de sportclub moet draaien. De Hendi Greenfire is gemakkelijk in gebruik en vooral ook heel gemakkelijk uit elkaar te halen voor de schoonmaak en transport.

Lees de review.

Beste Kolen: Weber Master Touch GBS

De Weber Master Touch is legendarisch. Iedereen die iets met BBQ heeft, heeft er weleens achter gestaan. Ook de kwaliteit liegt er niet om. Die dingen roesten niet weg, hoe graag je ook eens een nieuwe zou willen halen. De Weber Master Touch blijkt een blijvertje.

Lees de review.

Beste Gas: Outdoorchef Kensington 480G

De ware evolutie in de wereld van de gas BBQ’s komt van het merk outdoorchef. Een slim trechtersysteem zorgt voor voldoende verhitting en toch een goede afvoer van vleessappen. Vlees verbranden is een uitdaging, al blijft het niet onmogelijk 😉

Lees de review.

Beste Innovatie: Barbecook Karl

Dé portable BBQ die misschien niet het beste grillt, maar wel de meeste innovatie laat zien. Dat is de Barbecook Karl. Deze portable barbecook kan aan een powerbank worden gehangen waarna je elektrisch de zuurstofaanvoer regelt. Slim!

Lees de review.

Beste BBQ Accessoire: Weber iGrill 2

De aankoop van het bedrijf iDevices was een schot in de roos voor Weber. Na een complete rebranding presenteerde Weber afgelopen jaar de iGrill 2. Een digitale kerntemperatuurmeter met een wel gelikte app en goed schoon te houden sensoren.

Lees de review.