Gereedschap

Goed gereedschap is het halve werk. En comfortabel gereedschap zorgt voor een klus die je met een brede lach op je gezicht voltooid.

Bij het klussen aan Het Innovatieve Huis hebben we heel bewust gekozen voor één gereedschapssyseem. Nouja, zo veel mogelijk. Dan heb ik het over het 18V systeem van Bosch. Alleen waar er geen 18V opties waren, hebben we afgeweken van dit plan. 

230V Gereedschap

Bosch PPS 7 S Trekzaag

De Bosch PPS 7 S Trekzaag / zaagtafel is dé zaagoplossing wanneer je echt precies gaat werken. De machine vreet zich moeiteloos door allerlei soorten hout heen en beschikt over een handige laser. Bovendien kunnen in alle richtingen verstekken worden gezaagd.

Bosch PAS 12-27F Klusstofzuiger

Bij het klussen komt nogal wat rotzooi vrij. Met name bouwstof is funest voor een reguliere stofzuiger. Voor deze allesvreter van Bosch is dat geen enkel probleem. En valt er een emmertje water om? Ook dat zuigt hij gewoon weg. Een handige combischakelaar die het mogelijk maakt de stofzuiger vanuit aangesloten gereedschap aan te sturen, maakt het klusgenot compleet.

Lees de review.

Meetgereedschap

Bosch PLR 50 C Laser Afstandsmeter

De multitool onder de meetinstrumenten is toch wel de Bosch PLR 50 C. Dit handige meetapparaat kan via bluetooth de meetresultaten ook nog eens naar een smartphone versturen.

Lees de review.

Bosch PLL 360 Set Laser Waterpas

Er was al een laserwaterpas en een kruislijnlaser. De PLL 360 Set combineert de twee functies. Of je nu waterpas gaat werken of alleen een strakke lijn op de muur nodig hebt, deze laser doet het voor je.

Lees de review.

Draadloos Gereedschap

Bosch Uneo Maxx

Een sterker verhaal om de kwaliteit van het 18v systeem van Bosch te bewijzen lijkt er niet te zijn. Deze draadloze schroef/boormachine boort moeiteloos in beton.

De Uneo Maxx won bij GadgetGear.nl de Editor’s Pick 2016 award.

Lees de review.

Bosch PSM 18 LI

Slimmer schuren, dat kan met de Bosch PSM 18LI. Nouja, het is gewoon een goed schuurapparaat. Het slimme zit hem vooral in het gebruik van het 18 Volt accu systeem van Bosch en het zeer compacte ontwerp. 

Lees de review.

Bosch PST 18 LI Decoupeerzaag

Hoe sterk en snel kan een decoupeerzaag op accubasis zijn? Voor het fijne (en grove) zaagwerk verkozen we de Bosch PST 18 Li. Deze decoupeerzaag komt moeiteloos door 80mm hout heen, maar vreet ook 5mm dik staal. Prestaties die we niet van een draadloze oplossing hadden verwacht.

Lees de review.

Bosch PAS 18 LI Kruimelzuiger

Schoonmaken na het klussen. Daar ga je natuurlijk niet die fijne, superdeluxe kruimelzuiger voor in de rest van het huis bij gebruiken. De kans dat die aan bouwstof overlijdt is veel te groot. Dan gebruik je de Bosch PAS 18 LI. En ja, die kun je ook gewoon in de huiskamer gebruiken hoor ;-).

Lees de review.

Bosch PRA MultiPower Klusradio

Één radio voor alle accu’s. De Bosch PRA MultiPower kan letterlijk met alle Bosch accu’s overweg en dat is handig als je even zonder stroom zit.

Lees de review.

Bosch IXO Schroevendraaier

De uitzondering op de regel. De Bosch IXO is wel draadloos, maar geen 18V tool. Hij is nauwelijks groter dan een 18V accu. De handige, kleine schroevendraaier laadt je op via dezelfde micro-USB aansluiting die je ook voor andere gadgets gebruikt. Bovendien is hij enorm veelzijdig door de vele accessoires die beschikbaar zijn.

Lees de review.

Communicatie

Jabra Steel

Tijdens het klussen wil je bereikbaar zijn, toegang hebben tot Siri en Google Now voor klustips, maar jouw mooie smartphone moet vooral geen risico leveren. De Jabra Steel is dan mijn toegang tot de wereld.

Lees de review.