Kookhulpen

Van kokendwaterkraan tot plasmafilter en van koffiemachine tot complete kookoplossing. In Het Innovatieve Huis koken we er op los en dat doen we met zo min mogelijk inspanning.

Kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan is een stukje luxe waar vrijwel iedere keukenbouwer nu mee stunt. Het aantal merken kokendwaterkranen is zo groot dat een enkele keukenleverancier het zelfs al aandurft het eigen merk op zo’n kraan te stansen.

Toch is het belangrijk om kwaliteit goed in het oog te houden. Een kokendwaterkraan moet immer veilig zijn voor kinderen en je moet zeker weten dat deze niet gaat lekken. Bovendien is goede isolatie van belang om het stroomverbruik laag te houden.

Quooker Combi

Als het hete water van de stadsverwarming te duur is, dan gebruik je toch de energie uit jouw eigen zonnepanelen om water te koken? Met de Quooker Combi kan dat gewoon. Kokend en heet water uit de eigen boiler met voldoende voorraat om een flinke pan te vullen. Handig!

Bovendien, de Quooker is een Rotterdams product. Made in Holland dus!

Luchtbehandeling

Je hebt een aantal manieren om van de vieze lucht tijdens het koken af te komen. Je kunt deze via recirculatie passief filteren en terug de keuken in sturen. Je kunt ook de vieze lucht naar buiten sturen waar deze op muren en meubels kan neerslaan of op het ontluchtingskanaal van het huis aansluiten. Dat laatste is in moderne bouw ook al niet meer wenselijk.

Bosch / Siemens Downdraft

Bosch-Siemens Huishoudelijk brengt de Siemens LD97AA670 iQ700 Downdraft op de markt, maar ook de DDA097G59. Die laatste is dan weer het typenummer voor de Bosch uitvoering van de Downdraft. Een mooie, moderne maniet om lucht af te zuigen tijdens het koken. En vooral ook handig dat je verlichting hebt dat in de pan schijnt.

Lees de review.

Plasmamade

Wij vonden een sterk alternatief bij het Nederlandse PlasmaMade. De luchtfilters van het bedrijf filteren actief de lucht en zijn toepasbaar op alle vormen van afzuiging. Slim!

Lees de review.

Koffiemachines

Het gemak van single serve koffie met een pad of een cupje, of toch iedere dag weer genieten van echt versgemalen bonen. Koffiedrinkers hebben allemaal hun voorkeur. Wij probeerden in iedere categorie de meest interessante optie te vinden.

Senseo Up

De eerste, serieuze oplossing om een enkele kop koffie te zetten, was de Senseo. Een prachtige samenwerking tussen Philips en DE. De Philips Senseo Up levert dezelfde, vertrouwde filterkoffie die we al jaren kennen, maar in een ultracompacte vorm en daarmee ideaal voor de kleine keuken.

Lees de hele review.

Saeco Incanto

Onder Saeco weet Philips al jaren solide volautomaten te ontwikkelen. De Philips Saeco Incanto is de eerste in drie generaties die echt ween een duidelijk Italiaans design laat zien terwijl de kwaliteit van de koffie geweldig blijft.

Lees de hele review.

Mixers

De wereld van de mixers (keukenrobots in Vlaanderen) bestaat eigenlijk uit twee soorten. De (plastic) all-in-one machines waarbij je een berg accessoires krijgt en de authentieke metalen machines waarbij de aankoop van de machine slechts de start is. Na mijn ervaringen te hebben opgedaan met verschillende machines, is mijn keuze gevallen op het systeem van KitchenAid. Niet alleen door de stabiele bouw, maar ook de grote hoeveelheid accessoires.

KitchenAid Artisan 4,8L

De 4,8 Liter KitchenAid Artisan is een mixer met een sterke motor in de kop. Prima voor het kneden van pastadeeg, maar met de vele accessoires is de machine eigenlijk de motor van jouw keuken.

Lees de hele review.

Artisan Foodprocessor

Schijfjes snijden, raspen en zelfs blokjes snijden. De Artisan Foodprocessor is de meest uitgebreide tool om de meest prachtige salades te snijden, maar ook aardappel dobbelsteentjes en taartvullingen.

Lees de hele review.

Artisan Spiraalsnijder

Hij ziet er een beetje vreemd uit, dat geef ik meteen toe. Toch blijkt de Artisan Spiraalsnijder een prachtige vinding. Hij kan fantastisch lange spiralen en slierten snijden, maar ook het schillen van een appeltje is zo gedaan.

Lees de hele review.

Artisan Pastapers

Iedere fabrikant van dit soort keukenmachines maakt automatische pastarollers, maar wat als je prachtige penne of macaroni op bord wilt? Dan heb je deArtisan Pastapers nodig. Leuk detail is dat bijna alle onderdelen in de pers zelf opgeborgen kunnen worden.

Lees de review.

Artisan Roomijsmaker

Als je deeg kunt mixen, moet roomijs ook kunnen, toch? Om jouw roomijsmengsel in temperatuur flink omlaag te brengen ontwierp KitchenAid een compleet nieuwe kom. De Artisan Roomijsmakerbewaar je in de vriezer en is goed voor een kilo roomijs.

Lees de hele review.

Artisan Cookprocessor

Meer dan mixen alleen, dat is de KitchenAid Artisan Cookprocessor. Één machine die niet alleen mixt en snijdt, maar ook kan verwarmen. Het bereiden van een complete maaltijd blijkt geen enkel probleem voor deze ene machine.

Lees de hele review.

Andere apparaten

En dan blijken er nog veel apparaten die niet in een grote groep in te delen zijn, maar we zeker niet willen overslaan. Misschien is dit zelfs wel de leukste groep. Omdat er apparaten tussen zitten waar je misschien niet meteen aan denkt, maar die wel enorme impact kunnen hebben op wat jij in jouw keuken doet.

Sodastream Power Black (of White)

Bubbeltjeswater, vers. Naar eigen smaak qua intensiteit. Dit is al jaren het idee achter de machines van Sodastream. Bovendien heeft het bedrijf een uitgebreide serie siropen om van dat frisse bubbeltjeswater frisdranken te maken. In onze review berekenden we zelfs dat het zelf maken van sprankelend water zeer goedkoop is. Voor ons geen voorraden Spa Rood meer. Met de Sodastream Power Black doen we het gewoon zelf.

Lees de hele review.

CressToday Grown

We leerden CressToday kennen tijdens de Horecava. CressToday is niet de eerste met een cress kweekset voor in huis, maar die van CressToday kun je wel handig ophangen. Bij voorkeur in een kastje zodat de Grown unit 100% controle heeft over de groeicyclus van de Cress en kruiden.

Lees de hele review.