Kookgerei

Welke producten mogen niet ontbreken aan de keukelade van Het Innovatieve Huis? Je snapt, dan hebben we het vooral over innovatieve potten en pannen. Zelfs als deze een klassiek karakter hebben. Smaak is immers voor een groot deel ook emotie.

Pannen

De basis van het koken begint bij goede pannen. Wanneer je voor pannen gaat winkelen is het handig om te weten op welke warmtebron je gaat koken. In ons geval inductie. Daarnaast is het belangrijk dat pannen zo ontwikkeld zijn dat ze niet kromtrekken. Dan werken ze niet meer. Voor gas maakt het allemaal niet heel veel uit, maar bij elektrisch koken is goedkoop toch ook vaak duurkoop.

In onze zoektocht voor de perfecte pan kwamen we al snel uit bij één van de meest iconische merken van dit moment; Le Creuset.

Braad-/stoofpan

Denk je aan Le Creuset, dan denk je aan de klassieke, kersenrode Le Creuset braad- en stoofpan die je altijd en overal herkent. Ini onze test bekeken we de eigenschappen van deze iconische pan ten opzichte van antiaanbakpannen met een Teflon afwerking.

Lees de review.

Set met 3 stuks Les Forgées

Een goede start maken met anti-aanbakpannen, daarvoor hebben we de Le Creuset Set van 3 stuks Les Forgeés bedacht. Zoals in onze review te lezen is, zijn ze bijzonder onderhoudsvriendelijk. Ze behouden goed hun warmte en er is goed nagedacht over het ontwerp van de pannen.

Lees de review.

Kookpannen

De keukeninventaris begint met een paar goede kookpannen. Kookpannen voor de piepers, de pasta en de boontjes. Ons advies voor een mooie startset is te zorgen dat je drie maten in de kast hebt staan. Dan grijp je altijd de juiste pan bij de juiste inhoud. De startset die wij adviseren bestaat uit pannen van 18CM, 20CM en 24CM.

Kookpan met pastamand 24CM

De ware pastaliefhebber heeft natuurlijk een speciaal pannetje voor de prachtige Italiaanse deegwaren. Een kookpan met passende pastamand neemt minder ruimte in en zorgt dat je altijd een passend vergiet klaar hebt staan.

Stoommand

Nog een prachtige uitbreiding op het systeem van kookpannen van Le Creuset is een stoommand. Zo kun je er voor kiezen om prachtige groenten gaar te stomen, maar ook meer indrukwekkende stoommaaltijden in elkaar zetten.

Vispan

Een goede vispan moet natuurlijk een goede anti-aanbaklaag bevatten. Een visje blijft immers tijdens het bakken lang op dezelfde plek liggen. Bovendien mag de rand niet te hoog zijn zodat je goed ziet wat het visje doet en er goed bij kan wanneer dat nodig is. Reden genoeg om de Le Creuset Vispan eens uit te proberen.

Lees de review.

Bakken

Of je nou van plan bent een lekkere appeltaart te bakken of een prachtig stuk rosbief. Met de oven ben je er nog niet. Ook daarvoor bestaan innovatieve bakproducten die echt het verschil maken.

Braadslede

Één brok hormonen in de keuken, dat is de Les Forgeés Braadslede van Le Creuset. Een braadslede die terecht een instant wow-effect oproept. Anti-aanbak rondom voor de makkelijke schoonmaak. Vaatwasser bestendig. Geschikt voor letterlijk alle warmtebronnen. Wij willen niet meer zonder.

Lees de review.

Pizzaplaat

Een geperforeerde pizzaplaat, we hebben ze van veel merken gezien. Wil je de volgende dag de pizza op dezelfde plaat weer opwarmen in de magnetron, heb je doorgaans een probleem. Voor de Le Creuset Pizzaplaat blijkt dit geen probleem.

Lees de review.

Rechthoekige Ovenplaat en Ovenschotel

De focus bij deze ovenplaat- en schotel ligt op de anti-aanbaklaag en siliconen handgrepen. Dit laatste betekent dat je altijd grip hebt bij gebruik van ovenhandschoenen en pannenlappen. De anti-aanbaklaag van de Le Creuset Ovenschotel Rechthoekig zorgt ervoor zorgt dat voedsel gemakkelijk van de plaat komt en de plaat snel en gemakkelijk te reinigen is.

Lees de review.

Rechthoekige Ovenplaat

De focus bij deze rechthoekige ovenplaat ligt op de anti-aanbaklaag en siliconen handgrepen. Dat laatste betekent dat je altijd grip hebt terwijl de anti-aanbaklaag ervoor zorgt dat voedsel gemakkelijk van de plaat komt en de plaat snel en gemakkelijk te reinigen is.

Lees de review.

Bakvorm Rechthoekig

Het is wat mij betreft de ideale maat voor een leuke ovenschotel. De maat van de Le Creuset Bakvorm Rechthoekig. Niet te diep, randen die relatief scherpe hoeken hebben en… de teflon toplaag die de serie zo bijzonder maakt. Ook deze kan niet in de vaatwasser, maar wat is hij gemakkelijk schoon te krijgen.

Lees de review.

Grillen

Een BBQ is leuk en een winterBBQ is spannend, maar wie gaat er nou grillen in een stortregen? Het gevoel van de BBQ naar de keuken halen, dat is wat we willen in het innovatieve huis.

XL Grillplaat

Burgers en filets met een prachtige grillijntje, of toch gewoon een courgette? De XL Grilplaat maakt het gewoon mogelijk.

XL Plancha

Oriëntaal of gewoon ala snackbar. Een plancha is een uiterst veelzijdige toevoeging voor de keuken. Hoewel je ze tegenwoordig inbouw kunt bestellen, zal niet iedere keuken daar voldoende ruimte voor bieden. De XL Plancha lost het op.