Netwerken

Internet is een primaire levensbehoefte geworden. We willen de hoogste snelheden en de laagste ping. Glasvezel lijkt het toverwoord, maar er is iets veel belangrijkers.

Er is iets zoals het netwerk in huis. Zeker met een smart home zijn er ontzettend veel apparaten die gebruik maken van het netwerk. Het is dan handig wanneer je routers gebruikt die langzame en snelle apparaten kunnen scheiden. Zo kan de thermostaat toch lekker communiceren met de cloud terwijl het jouw 4K netflixmomentje niet verstoord.

Draadloos

Netgear Nighthawk X6

De kern van ons netwerk wordt gevormd door de Netgear Nighthawk X6. De eerste tri-band router die twee 5GHz netwerken de lucht in gooit. Door apparaten slim te schakelen levert hij de beste verbindingen.

Lees de review.

Netgear Nighthawk EX7000

Ook wij hebben een range extender nodig op de bovenverdieping om alle bewoners van ons huis van snelle WiFi verbindingen te voorzien. Dit doen wij met de Netgear Nighthawk EX7000.

Bedraad

Netgear Prosafe JGS516PE

De basis van ons netwerk wordt gevormd door de Netgear Prosafe JGS516PE. Deze 1-poort switch hangt veilig in de meterkast (waar alle LAN aansluitingen uitkomen). Door de ondersteuning voor PoE is het mogelijk om beveiligingscamera’s en andere netwerk apparatuur vanuit de switch van stroom te voorzien. Dat scheelt weer stopcontacten.

Lees de review.