Printen

Hoewel je zou denken dat we in Het Innovatieve Huis meedraaien in het paperless office, is die toekomst nog ver weg. Zo nu en dan een printje blijft belandrijk. Zo nu en dan een 3D printje ook…

En dan is er nog de papierverwerking wanneer je die printjes niet meer nodig hebt.

Printen

Epson ET-4500 Ecotank

In 2014 gooide Epson het roer om met haar Ecotank printers. Het verdienmodel werd niet meer gebaseerd op het verkopen van inkt, maar het verkopen van de printer zelf. De Epson Ecotank ET-4500 is zo’n printer die hierdoor duurder is in aanschaf, maar goedkoop in gebruik. Ideaal voor ZZP’ers en gezinnen met studerende kinderen.

Lees de review.

Dremel 3D

Vooral tijdens het klussen komt een goede 3D print nogal eens van pas. Bijvoorbeeld een houdertje voor iets dat je probeert op te hangen, of een handige bestekladeindeling waarbij je de verbindingen 3D print. Tijdens de inrichting van Het Innovatieve Huis en ver daarna staat deze Dremel 3D printer ons bij.

Papier verwerken

Fellowes Saturn 3I

Wil je papieren buiten ophangen, of belangrijke printjes langer mee laten gaan, dan kun je ze lamineren. De Fellowes Saturn 3I blijkt daarbij een bijzonder flexibele machine die tot A3 formaat lamineert. Bovendien is de slanke machine gemakkelijk op te bergen.

Lees de review.

Fellowes Powershred 73CI

Natuurlijk zamel je het oud papier in huis gescheiden in, maar wat als daar vertrouwelijke gegevens op staan. Misschien heb je het niet eens zelf geprint, maar gaat het om een brief die je hebt ontvangen. DeFellowes Powershred 73CI verandert documenten in kleine snippertjes. Je kunt de machine zelfs pasjes en CD’s voeren. Bovendien is hij zeer goed beveiligd. Ook tegen nieuwsgierige kinderhandjes.

Lees de review.

Decoreren

Bloxit

Uit het Nederlandse Dinxperlo komt het bijzondere Bloxit. Een houten plaat om op de muur te bevestigen waar je met groot gemak ‘bloxen’ met foto’s op schuift. Hierdoor kun je steeds een deel van de foto’s verwisselen.