Schoonmaken

Als er één ding is waar ik geen zin in heb…. dan is het schoonmaken. Maakt niet uit wat het is dat schoon moet, ik heb er geen zin in. En dan is er één hele belangrijke les om te leren. Doe rotklusjes met het beste gereedschap. Dan heb je in ieder geval geen extra ergernissen van dat gereedschap. 

Stofzuigen

Stofzuigen, dat moet snoerloos. Vanaf de eerste modellen ben ik al fan van het systeem van Dyson. Zuigkracht genoeg en voldoende accuduur om mijn huisje helemaal stofvrij te maken. Ja ze verkopen ook nog modellen met een snoer, maar dat is voor iedereen die koopt op emotie. Snoerloos zuigen heeft de toekomst.

Dyson V7 Fluffy

Iets minder krachtig dan de V8, maar krachtig genoeg. Dat is in een notendop onze ervaring met de Dyson V7 Fluffy. Groot voordeel is dat deze al gebruik maakt van de nieuwe accessoire aansluitingen van Dyson. Hoewel de v8 en V10 als primaire stofzuiger onze aanbeveling genieten, is deze zeker handig als een tweede stofzuiger. Bijvoorbeeld op de bovenverdieping. 

Lees de review.

Dyson V8 Absolute

Er waren wat dingen die beter konden aan de V6. De accuduur natuurlijk, maar vooral de manier waarop de machine opent. Voor het eerst lijkt Dyson de machine op alle fronten te hebben bekken en te hebben geoptimaliseerd. Het gevolg is dat de aansluiting van de accessoires is veranderd, maar dan is het systeem wel weer klaar voor de toekomst. En hij is stiller… 🙂

Lees de review.

Dyson V10 Absolute

In 2018 werd de snoerloze stofzuiger opnieuw uitgevonden. Ditmaal in de vorm van de Dyson V10. Een stofzuiger die nog veel krachtiger is, mede door een compleet nieuwe opbouw van de luchtkamers. Hij houdt het langer uit, zuigt krachtiger en slaat meer stof op. Dyson is nu zelfs gestopt met het produceren van stofzuigers met een snoer eraan.

Lees de review.

Robots

Robots in het huishouden, ik ben helemaal voor. Deze robots zorgen ervoor dat ik iedere dag meer tijd over heb om voor de TV te zitten.

Naast deze robots zijn er ook robots die in de praktijk een beetje tegenvallen. Zo mochten we ooit een robot testen om de ramen te wassen. Kwam niet in de hoekjes en moest van raam naar raam gebracht worden. De tijd die ik spaarde met ramen lappen was ik kwijt aan het managen van de robot. Pass!

iRobot Roomba 770

Hij is nog niet connected en al wat ouder. Dat maakt de iRobot Roomba 770 een relatief goedkope aankoop voor iedereen die een stofzuigrobot in huis wilt halen. Hoewel deze robot nog echt werkt met stootnavigatie, weet hij de kamers intelligent in kaart te brengen en met slimme patronen goed te reinigen. Goedkoop en verrassend effectief dus. Bovendien is deze Roomba voorzien van een HEPA filter.

Wil je de Roomba 770 aansluiten op WiFi? Er is een ombouwkit in de handel. Niet officieel, maar wel heel effectief.

Lees de review.

iRobot Roomba 980

Beter dan dit gaat het voorlopig nog niet worden bij iRobot. De iRobot Roomba 980 is de natte droom van iedere smart home bezitter. Eindelijk een Roomba met een app. Bovendien zijn o.a. de mensen van Homey al druk bezig om de WiFi aansturing uit te vogelen zodat ze de bediening kunnen overnemen. Het is nog even wachten.

Lees de review.

iRobot Braava 300

De vloer schrobben? Ook dat hoeft niet meer. De iRobot Braava 300 lost dat klusje voor je op. De Braava is één van de twee robots van iRobot die kan moppen. Met een veegbereik van 92,9 vierkante meter en een dweilbereik van 32,5 vierkante meter heeft deze het grootste uithoudingsvermogen. Helaas kun je hem niet automatisch starten. Deze robot verlangt iets meer handelingen tijdens gebruik.

Robomow RC304

En dan is er nog het eeuwige gezeur over wie het gras gaat maaien. Nee, toch niet. Ook daar hebben we in Het Innovatieve Huis een robot voor en wel de Robomow RC304.

De Robomow RC304 is aan te sturen via bluetooth en kan geprogrammeerd worden om autonoom te werken. Er zit anti diefstalbeveiliging op en slimme sensoren die de messen stoppen wanneer de robot wordt opgetild.

Lees de review.

Wolf Garten Loopo S300

Is de Robomow RC304 een slag te zwaar voor de compacte stadstuin? Waarschijnlijk wel. Gelukkig zijn er nu ook kleinere grasmaai robots. Zo hebben we ook de Loopo S300 getest van de nieuwe eigenaar van Robomow, Wolf-Garten. Deze compacte machine neemt veel minder ruimte in en gebruikt dezelfde smarts om het gras kort te houden. Ook hier verloopt de communicatie via Bluetooth. 

Lees de review.