Ventilatie

Onze huizen zijn zo goed geïsoleerd, dat we beter moeten leren ventileren. En dan zijn er nog de hete zomers waarbij een briesje in de nek wel zo lekker is. We laten je graat zien op welke innovatieve manieren we bij Het Innovatieve Huis ons hoofd koel houden en de longen schoon.

Ventilatoren

Ventilatoren kunnen vuil, gevaarlijk en luidruchtig zijn. Reden voor ons om toch vooral te kiezen voor de Air Multiplier series van Dyson. Het merk laat zien dat het niet alleen goed heeft nagedacht over de nieuwe vormgeving van de ventilator, maar is over de jaren heen ook blijven innoveren. 

Dyson Humidifier AM10

De Dyson Humidifier AM10 is eigenlijk vooral een ventilator voor in de winter. De verwarming van onze huizen droogt de lucht uit. Het gevolg van een droge keel is dat we vatbaarder zijn voor bacteriën in de lucht. De Dyson Humidifier AM10 probeert dit innovatief op te lossen.

 

De Humidifier AM10 kan op basis van de luchtvochtigheid in huis zelf bepalen wanneer het de luchtvochtigheid in huis vergroot. Dit doet het door water via trillingen te verdampen. En daar zit een groot gevaar. Alles dat in water oplosbaar is, wordt namelijk de lucht in gestuurd.

En ook daar hebben ze iets slims op bedacht. Ze hebben de Humidifier AM10 namelijk uitgerucht met een UV systeem dat het water eerst behandeld. Alle ziekteverwekkers zijn dus dood voor ze de lucht in gaan. Slim.

Lees de review.

Dyson Pure Cool Link

De Dyson Pure Cool Link innoveert op twee gebieden. Ten eerste is deze ventilator de eerste die via WiFi met het internet is verbonden. Vanuit de app kun je de ventilator van overal ter wereld bedienen. Daarnaast kun je de sensorgegevens over de luchtkwaliteit uitlezen en vergelijken met de lucht buiten.

Ten tweede, er zit een geavanceerd luchtfilter systeem in. Deze filtert niet alleen fijnstoffen uit de lucht, maar ook ziekteverwekkers en schadelijke gassen.

Lees de review. 

Dyson Pure Cool Link 2018 Toren

In 2018 kreeg de Dyson Pure Cool Link letterlijk een metamorfose. Het belangrijkste is dat de filters nu worden gesplitst. Zo hoef je het actieve koolfilter (het duurste) niet standaard te vervangen, maar pas wanneer de werking echt eindig is. En dat is beter voor de cost of ownership. Bovendien krijg je er nu ook een mooi display op dat direct informatie geeft zonder dat je de app hoeft te starten. 

Lees de review. 

Dyson Pure Cool Link 2018 Tafelmodel

In 2018 bracht Dyson de  nieuwe luchtreiniger ook als tafelmodel op de markt. Bovendien zijn de luchtreinigers nu eindelijk compatible met Amazon Alexa. Al geven we toe dat we ze dag en nacht op de automatische stand laten staan. Dan werken ze precies goed.

Lees de review. 

Dyson Pure Hot+Cool Link

De Dyson Pure Hot+Cool Link gaat verder. Dit tafelmodel is ook voorzien van een warmte element. Daarmee is ook dit een ideale ventilator voor in de winter. Deze ventilator zorgt niet alleen voor schone lucht, maar ook voor verwarmde lucht. In combinatie met stadsverwarming kun je zelfs nog wat geld besparen. Ideaal.

Lees de review.